לעמוד הראשי
 

 

פנג-שוואי למשפחה הרמונית

מאת: דר' ירון זפרן (ph.D)

 

 

מה יותר חשוב ממשפחה? אומר הביטוי העממי. על אחת כמה וכמה בתקופה בה כולנו חשים איום תמידיו שנאה כה רבה מן החוץ – חשוב להעצים את ההרמוניה שבתוך ביתנו, כדי להפכו באמת למבצר שלנו.

 

לפנג-שואי– יש מספר טיפים לתת לנו כדי לעזור לנו לחזק את הקשר שבתוך המשפחה, ולהביא הרמוניה, שלום ובריאות ביתית.

 

מיזוג אש ומים יביאו הרמוניה לבית

 

הסינים השתמשו במונחים "יאנג" ו"יין" בכדי לתאר את הניגודים המשלימים שביקום - יום ולילה, חום וקור, קיץ וחורף, יובש ולחות, אור וצל, פעילות ומנוחה, שמיים וארץ, גבוה ונמוך, קשיח ורך, זכר ונקבה, וכיוצא באלה.

 

היאנג הינו הכוח הזכרי שביקום - הוא עולה כלפי מעלה, הוא חם ויבש. אין כמו האש כדי לסמל את המהות היאנגית. היין, לעומתו, הינו הכוח הנקבי ביקום - הוא יורד כלפי מטה, הוא קר ולח. המים מייצגים אותו באופן הטוב ביותר.

 

יוצא, אם כך, שהאש והמים הם נציגים מצוינים של אחד מחוקי היקום הבסיסיים - עקרון הניגודים המשלימים.

נוכל לעזור באיזון היאנג והיין בביתנו על-ידי כך שנמצא דרך הרמונית לאחד את האש והמים. כל סמל או חפץ המהווה שילוב מאוזן של אש ומים - יביא, לפיכך, צ'י חיובי לבית - צ'י של מזל, הרמוניה ושלום.

 

דרך מומלצת אחת היא שימוש במוטיב הקשת בענן: הקשת בענן נוצרת כאשר אור השמש (המייצג את האש) עובר דרך טיפות הגשם (המייצגות את המים) ויוצר פריזמה צבעונית. לא סתם הפכה הקשת בענן, השילוב המושלם של אש ומים (ולכן של יאנג ויין) לסמל השלום והאחווה. את הקשת ניתן להביא הביתה בצורת תמונה, או כל ייצוג אחר.

 

דרך נוספת, המבוססת על רעיון הקשת בענן, היא לתלות בבית מנורת נברשת (שנדלייר): הנורה מייצגת את האש והקריסטלים שבסביבה את טיפות המים, כאשר האור (יאנג) עובר דרך הקריסטלים (יין) מציף את הבית - צ'י הרמוני במיוחד.

 

תוכל לחשוב על דרכים יצירתיות אחרות לאזן את האש והמים בביתך באופן הרמוני. להלן דוגמאות נוספות: תמונה של שקיעה (מפגש השמש, או האש, עם הים, או המים), נרות צפים בקערת מים, או מנורת לבה.

 

 

שולחן עגול מקרב לבבות

 

כפי שמידת הנוקשות של החומרים בחלל משפיעה על מידת המוכנות להתפשר ולהתגמש - כך זויתיות החפצים המפוזרים בו משפיעה על רמת הקירבה והאינטימיות בחיי הדיירים. חלל המשופע באובייקטים זויתיים משמר אווירה פורמלית ומרוחקת ("אל תיגע בי"). ריהוט בעל מבנה זויתי, חפצים ריבועיים/ מלבניים, וצורות גיאומטריות חדות במרחב יתאימו, לפיכך, למקומות בהם נרצה לשמר מרחק בין אנשים, ויחסים קורקטיים. זה נכון בעיקר לעולם העסקים.

 

לעומת זאת - כאשר נרצה ליצור קירבה בין אנשים, לעודד אינטראקציה רגשית ותקשורת בעלת אופי אישי יותר - נעדיף ריהוט בעל פינות מעוגלות, חפצים עגולים/אובליים וצורות גאומטריות זורמות ואמורפיות. זה ישים בעיקר לחדר השינה, המרחב האינטימי שלנו, אך גם לחלקים אחרים של הבית בהם נרצה ליצור אוירה נינוחה. למשל - הסלון ופינת האוכל.

 

עם זאת - חלק גדול מהריהוט והחפצים הקיימים ברוב הבתים הינם זויתיים. דבר זה נובע משיקולים פרקטיים, אך אינו פסול גם מנקודת הראות האנרגטית, שכן אילו היה המרחב כולו מורכב אך ורק מחפצים מעוגלים - הגבולות בין בני-אדם היו מיטשטשים. השמירה על גבולות חשובה על-מנת לספק לנו בסיס בטוח ממנו נוכל לטפח יחסי קירבה עם אחרים. מסיבה זו - כאשר נרצה ליצור מרחב המעודד קירבה - נשלב אובייקטים מעוגלים בתוך העיצוב ה"מרובע".

 

אם אתם מבקשים לרכך את הגבולות ולאפשר קירבה רבה יותר עם אנשים בחייכם - שלבו בעיצוב החלל שלכם אובייקטים כגון - שולחן עגול או אליפטי, כסאות בעלי גב מעוגל, ארון בעל פינות מעוגלות, אהילים דמויי כדור, וקישוטים כמו כדים, גביעים וסלסלות.

 

 

מספר כסאות זוגי סביב שולחן האוכל יעודד האחדות המשפחתית

 

פינת האוכל היא "היחידה המשפחתית" של הבית, במונחים של פנג-שואי. השולחן, סביבו יושבת המשפחה, מהווה אם כך - את מוקד היחסים המשפחתיים.

לצורת השולחן, הכסאות שסביבו ומה שרואים כשמסובים אצלו - חשיבות רבה לאוירה הנוצרת בין בני המשפחה.

שולחן עגול או אליפטי יוצר תחושת שוויון ואחדות. מסיבה זו השתמש בו המלך האגדי ארתור כדי לקדם את ההרמוניה והאחדות בין אביריו. מאותה סיבה עצמה מומלץ גם לכם להשתמש בו בפינת האוכל שלכם.

עוד נקודה שיש להקפיד עליה - שמספר הכסאות סביב השולחן יהיה זוגי (למשל 4, 6 או 8) על-מנת ש"אף אחד לא ישאר לבד", מבחינה סמלית.

 

כמו כן - מומלץ לתלות על קיר פינת האוכל מראה שתשקף את השולחן ותכפיל את המזון (טוב לשפע של הבית). לחילופין - ניתן לתלות תמונה של מזונות או תמונה שמחה אחרת (למשל, כזו המראה חברה אנושית נעימה).

 

 

למאמרים נוספים לחצו:

 

מודל הבית כאדם

 

שפת הגוף של הבית

 

פנג שוואי מביא צבע לחייך

 

פנג-שוואי למשפחה הרמונית

 

עיצוב חדר ילדים על פי פאנג שוואי

 

שחזור גלגולים לתיקון הקארמה

 

היכן הנשמה התאומה שלי?

 

כיצד לתקשר עם מדריכי הרוח שלך

 

 

ירון זפרן

 

דוקטור (Ph.D) לפסיכולוגיה טראנספרסונלית

 

עוסק ביעוץ והוראה של אומנויות הרוח משנת 1986. הוא השתלם כאומן פנג-שואי בארה"ב ובאנגליה, והקים את ה"פקולטה ללימודי פנג שואי": בית הספר הראשון והמוביל בארץ להכשרת יועצי פנג-שואי. דר' זפרן הינו הנציג הרשמי של ישראל בארגון העולמי לפנג-שואי, ומכהן כראש מחקר ב"מרכז הישראלי לחקר פנג שואי". כסמכות מובילה בתחום הוא מייצג את ישראל בכנסים בינלאומיים.

 

הפקולטה ללימודי פנג שואי – 03-7398573

 

אתר הבית שלו באינטרנט:

www.zafran.co.il

 

 

 

 

 

שים לב : המידע הנחשף באתר אינטרנט זה אינו מהווה תחליף מכל סוג שהוא לייעוץ ולטיפול רפואי

 כל הזכויות שמורות למערכת "הקטר" 2005  
ניצה לוין  טלפקס : 03-9364272

המערכת אינה אחראית לתוכן המודעות הכתבות והתצלומים והם על אחריות המפרסם בלבד