לעמוד הראשי
 

 

 

פנג שואי

 

מודל הבית כאדם

 מאת: דר' ירון זפרן (Ph.D.)

 

לסמליות תפקיד משמעותי ביותר בפנג שואי. לכל חלק במבנה הבית, מן המסד ועד הטפחות, חשיבות מיוחדת בפנג-שואי של בריאותכם. מצבכם הגופני, כמו גם הרגשי, מושפע ממצב ביתכם מבחינת סדר, ניקיון, תקינות, ותפקוד של חלקי המבנה והמערכות השונות.

 

יסודות מודל "הבית כאדם" הונחו על ידי אומני הפנג-שואי של העבר, והועברו אלי דרך מורי. אני פיתחתי את הרעיון והפכתי אותו למערכת-עבודה, ולהלן התוצאה:

 

יסודות הבניין הן הרגליים.

הקירות הם העור.

דלת הכניסה הראשית היא הפה.

המדרגות המובילות אליה (אם ישנן כאלה) הן הלשון.

החלונות הגדולים של הבית הם העיניים.

חלונות אחרים הם פתחי הראש האחרים (אוזניים, אף).

הגג הוא הקרקפת.

רעפים (אם יש) הם השיער.

המבואה היא הלוע.

מסדרון (או מדרגות פנימיות) הוא הוושט.

דלתות לחדרים הם שסתומים וסוגרים פנימיים.

המטבח הוא הקיבה.

הסלון/מרכז הבית הוא הלב.

פינת-האוכל היא המעיים.

חדר העבודה (או פינת המחשב) הוא המוח.

חדר השינה הוא אברי הרבייה.

האמבטיה היא הכבד והכליות.

השירותים ומערכת הביוב הם מנגנון ההפרשה.

מערכת המיזוג היא מערכת הנשימה.

מערכת החשמל היא מערכת העצבים.

מערכת המים היא מערכת הדם.

 

 

זירת הפעולה של הצ'י

 

 את מודל "הבית כאדם", כמו כל עקרון אחר של הפנג-שואי, יש לקבל ברמה הסמלית והרעיונית. המשמעות של המודל היא שהבית, בהיותו זירת הפעולה של הצ'י (המגיע בסופו של תהליך אל תוך גופנו), צריך להיות מתוחזק היטב. כל מחדל בתחזוקתו או בתפקודו של הבית משפיע על מצבו של הצ'י, ובסופו של דבר על בריאותנו.

 

צבע מתקלף מן הקירות, למשל, עלול לגרום בעיות עור; רעפים רופפים לנשירת שיער; לכלוך במטבח לקלקול קיבה (גם ההגיון התברואתי הפשוט יאשר רעיון זה); עומס של ספרים או ניירת בחדר העבודה - לכאב ראש; חלונות מלוכלכים - לטשטוש בראייה, וכך הלאה.

 

כדוגמה, אביא בית בו ביקרתי לאחרונה עם קבוצת מתלמדים. בעלת הבית סיפרה לנו שבעלה עבר ניתוח מעקפים זמן קצר לאחר שהבית עבר שיפוץ! ביקשתי ממנה להראות לי את תרשים הבית ואת מהות השינויים שנעשו בו. מסתבר שהשינוי שנעשה היה במרכז הבית. מרכז הבית, המכונה לפעמים ה"טאי צ'י", שהוא המרחב אליו הצ'י חוזר במהלך תנועתו בבית, כדי להתחדש ולהעצים. פונקציה זו דומה למתרחש בלב שלנו, מה שהופך אותו ללב-ליבו של הבית. כדי לאפשר תנועה נינוחה של הצ'י באזור זה, מומלץ שהמקום יהיה פנוי במידת האפשר מחפצים מיותרים. התברר לנו, כי בעקבות השיפוץ הפך האזור דחוס עוד יותר משהיה, עם תוספת של כוננית ספרים חדשה (ועמוסה לעייפה), בתוך מבנה קירות המזכיר מבוך, ודורש "מעקף" בכל פעם שעוברים בו…

 

בביקור אחר הגעתי לבית ששטחו היה קטן מדי עבור ריבוי החדרים והפונקציות שהיו דרושים לבני הבית. מסיבה זו – הם צמצמו את השטחים המשותפים בבית עד כדי כך, שהמסדרון והמדרגות המחברות את שתי קומות הבית היו צרות מן התקן ודחוסות למדי. היות והמסדרונות בבית קשורים למערכת הנשימה – לא הופתעתי לגלות שיותר מאדם אחד באותו בית סובל מקוצר נשימה מאז שנכנסו לביתם החדש!

 

נפש בריאה בבית בריא

 

למרות שהמודל שהוצג עוסק בקשר בין חלקי הבית ומערכות הגוף השונות, אפשרי שליקויי התחזוקה ישפיעו יותר דווקא ברמה הפסיכולוגית-רגשית. למשל, חלונות מלוכלכים עלולים לגרום לקושי "לראות דברים בבהירות", ביחסים בין-אישיים; תקלה במערכת מיזוג-האוויר תגרום לתחושת מחנק במובן הנפשי (למשל בעבודה או בזוגיות).

 

דוגמא אחת מני רבות לאופן פעולתה של הקבלה זו בין אדם לבית ברמה הרגשית – זכיתי לראות בבית אליו הוזמנתי על ידי דיירת שפנתה ליעוץ מאחר שבשנה האחרונה הסתכסכה עם חלק נכבד מן האנשים הקרובים לה. סיבת המריבות היתה תמיד קשורה לחוסר דיסקרטיות או חוסר טאקט בו הואשמה על ידם. האם זה מפתיע שבביתה דלת הכניסה (המייצגת את הפה) לא ננעלה היטב והיתה מועדת לעיתים להיפתח מעצמה?! מכל הבחינות, מומלץ לתקן ליקויי תחזוקה מייד כשהם מתגלים. במובן זה, השרברב, החשמלאי וטכנאי מיזוג-האוויר חשובים לנו לא פחות מן הרופא והפסיכולוג …

 

 

למאמרים נוספים לחצו:

 

מודל הבית כאדם

 

שפת הגוף של הבית

 

פנג שוואי מביא צבע לחייך

 

פנג-שוואי למשפחה הרמונית

 

עיצוב חדר ילדים על פי פאנג שוואי

 

שחזור גלגולים לתיקון הקארמה

 

היכן הנשמה התאומה שלי?

 

כיצד לתקשר עם מדריכי הרוח שלך

 

 

ירון זפרן

 

דוקטור (Ph.D) לפסיכולוגיה טראנספרסונלית

 

עוסק ביעוץ והוראה של אומנויות הרוח משנת 1986. הוא השתלם כאומן פנג-שואי בארה"ב ובאנגליה, והקים את ה"פקולטה ללימודי פנג שואי": בית הספר הראשון והמוביל בארץ להכשרת יועצי פנג-שואי. דר' זפרן הינו הנציג הרשמי של ישראל בארגון העולמי לפנג-שואי, ומכהן כראש מחקר ב"מרכז הישראלי לחקר פנג שואי". כסמכות מובילה בתחום הוא מייצג את ישראל בכנסים בינלאומיים.

 

הפקולטה ללימודי פנג שואי – 03-7398573

 

אתר הבית שלו באינטרנט:

www.zafran.co.il

 

 

 

 

 

שים לב : המידע הנחשף באתר אינטרנט זה אינו מהווה תחליף מכל סוג שהוא לייעוץ ולטיפול רפואי

 כל הזכויות שמורות למערכת "הקטר" 2005  
ניצה לוין  טלפקס : 03-9364272

המערכת אינה אחראית לתוכן המודעות הכתבות והתצלומים והם על אחריות המפרסם בלבד