לעמוד הראשי
 

מהו הפנג שואי

מאת : נטע כפרי

את ההסבר שלי לפנג שואי, בחרתי לפתוח דווקא בהסבר מה הוא לא.

אז מה הוא לא?

פנג שואי הוא לא זוג נרות ששמים בפינה הדרומית מערבית של הבית ומצפים לזוגיות משופרת.

פנג שואי הוא לא אקווריום בצד צפון לשיפור הקריירה או אקווריום בדרום מזרח לשיפור השפע.

פנג שואי הוא לא דת ולא נגזרת משום דת.

פנג שואי הוא לא סם החיים לפתרון כל בעיות החיים, הוא לא קסם. הפנג שואי לא יעלים את הקמטים, לא יפחית את השומן או יעזור לנצח בלוטו.

למעשה, מה שהפך את הפנג שואי לנושא של רשימת אמונות תפלות כאלו, הוא סגנון החשיבה המערבית. החשיבה המערבית שלנו, מתבטאת בחשיבה לוגית מחפשת הוכחות מוחשיות בכל דבר. אנו סומכים על חשיבה רציונלית יותר ממאשר על החוכמה האינטואיטיבית, וזה שונה מאוד מצורת החשיבה של המזרח – משם מגיע הפנג שואי.

אנחנו רוצים הכול כאן ועכשיו, אין לנו כל כך סבלנות לתהליכים. בשביל להבין טוב יותר, אנו זקוקים להפריד בין דברים ולשים עליהם תוויות.

מי שהבין את הצורך המערבי הזה, היה מי שפיתח את אסכולת המגבעת השחורה. אסכולה זו חילקה את שמונת הכיוונים הגיאוגרפיים לשאיפות עיקריות בחיים, כמו: שפע, בריאות, קריירה, זוגיות, ידע וכד' וטענה כי בכל אחד מכיווני הבית, יושבת לה אנרגיה האחראית על הקריירה, השפע, הזוגיות, הבריאות ועוד…

אבל זה לא הפנג שואי האמיתי, או במילים אחרות, לא לזה התכוון המשורר.

הפנג שואי הקלאסי, המסורתי, התפתח לפני כ – 6000 שנה ע"י הסינים הקדמונים. הפנג שואי הקלאסי מתעמק, מתעסק ומתחקה אחר תנועת הצ'י והשפעתו עלינו. דרך הלימוד היא לימוד הוליסטי, מתפשט המסביר את איחוד הכוחות המונחים ואת השפעתם מאחורי כל דבר שקורה. משמעות הצ'י פירושו – כוח החיים. כשמבינים לעומק את המשמעות הזאת , מבינים שצ'י הוא לא דבר מופרד שניתן לתארו ולהגיד עליו , למשל, שצ'י השפע נמצא בפינה הדרומית מזרחית של הבית, שצ'י הבריאות מונח בפינה המזרחית של הבית, וכן הלאה. הצ'י הוא דינמי ומשתנה בהתאם לזמן ולמקום, ויותר מזה, משפיע על כל אחד ואחד בצורה שונה.

פנג שואי פירושו הבנת הזמן והמרחב, בדיוק כמו המדע. כל בית ובית הוא מיוחד ונכון לו הפנג שואי שלו, כל בית נולד בזמן אחר, החלונות והדלתות ממוקמים בכיוונים שונים וסביבת הנוף שונה מבית לבית, ועל כן כניסת הצ'י לכל בית שונה מבית לבית.

ברגע שמבינים את תנועת הצ'י ואת ההשתנות ביחס לזמן יש לנו את הכלים למקם את עצמנו בחלל הנכון לנו, מתוך תפיסה שברגע שיש איזון בינינו לבין הסביבה, הבריאות טובה יותר, אנו זוכים לשפע ולמערכות יחסים טובות.

ביצירת איזון הפנג שואי מעניק לנו דחף, תנופה, דרייב לחיים יותר מוצלחים, טובים, מאושרים וממומשים.

 פנג שואי מתעסק באנרגיית השמים והארץ ביחס לאנושות.

 זה יכול לעזור לנו לבחור דרך חיים ומקום לחיות בו בהרמוניה בין האדם לסביבה.

בשם פנג שואי השתמשו לראשונה רק ב- 960 אחרי הספירה. פירוש המילה פנג שואי זה רוח ומים. גם הרוח וגם המים הם שני דברים הנחוצים לנו לעצם קיומינו, רוח – אויר ומים – שתיה. כמו כן שניהם מתארים זרימה. הרוח מייצגת את ה - YANG כוחות אנרגתיים בלתי נראים כמו אנרגיה, רוח, שמש, ויברציות, תחושות. תפקיד הרוח הוא להזרים ולשאת את הצ'י. ואילו המים מייצגים את ה - YIN, מה שנראה, את מה שמכיל, נותן מחסה, מקום מגורים. כמו כוס יין , שבמקרה זה היא המיכל הפיסי שנותן את הצורה לנוזל שבתנועה. תפקיד המים להכיל את הצ'י ולאחסן אותו.

תורת הפנג שואי התפתחה ע"י הטאואיסם, עוד הרבה לפני שקראו לזה פנג שואי. בתרבות המזרחית, תפיסת הטאו, היא התפיסה המרכזית. נקודת מבט זו מבוססת על התפיסה שהטבע הוא אחד והוא למעשה סדרת פעולות מתמשכות ואינסופיות ולא מספר תופעות בודדות שאינן קשורות זה לזה. היקום נתפס כסדרה אינסופית של כוחות אשר להם יכולת להפוך מחומר לאנרגיה וחזרה שוב בתהליך אינסופי של יצירה והרס, לכוחות אלו קראו היין והיאנג. נכון להיום, אנו מוצאים פיסיקאים מודרנים רבים, המבינים ורואים את היקום כרשת של חלקים ופרטים הקשורים ומחוברים אחד לשני, הרבה מהמדענים מאמינים בקיום של כח אחד גדול שקיים שאליו אנו מחוברים.

אחד המדענים הגדולים שעזרו לנו להבין זאת היה אלברט איינשטיין שטען והוכיח שמסה נמצאת ביחס ישר לאנרגיה. כלאמר, מסה היא ביטוי אחד לאנרגיה. כלאמר, הכסא שאנחנו יושבים עליו עכשיו הוא למעשה צורה של אנרגיה הנמצאת במנוחה. איינשטיין הבין שזמן ומרחב אינם נפרדים אחד מהשני אלא קשורים אחד לשני.

תורה נוספת שאישרה את התפיסה הזו היא תורת הקוונטים החוקרת את חלקיקי האטום והאלקטרון, חקירה הזו הובילה לאחדות של כל הדברים והוכיחה שאנו לא יכולים לבודד דברים בשביל להבין את השלם. פיסיקאים מודרנים נוספים, שהוכיחו את השלם והאחדות היה בוהם, שהבין שהיקום הוא כמו תמונת הלוגרמה שככל שנחתוך את התמונה לחלקים כל חלק יכיל את הדמות במלואה, כמו שתא בודד בגוף מכיל את כל הגנטיקה שלנו, כלאמר, היקום לא ניתן לחלוקה ולא לבידוד.

חשוב להבין שלתפיסה וההבנה שאנו קשורים אחד לשני ומשפיעים אחד על השני, יש חשיבות מאוד גדולה המשפיעה על צורת החשיבה שלנו, על הצורה בה אנו מקבלים ותופסים את העולם. לדוגמא, בעבר הסתכלנו על מכונית כאוסף של חלקים בודדים כמו גלגלים, קרבורטור, הגה וכדו… לעומת תפיסה הקושרת את כל החלקים אחד לשני מביאה איתה תובנות נוספות כמו: שאוטו מאפשר מעבר, שינוע, מייצג מעמד, שאנחנו חלק ממדינה שלמה שנוסעת על תשתית כבישים שנבנתה עפ"י היכולות של אותה מדינה…

ההבנה והחשיבה ההוליסטית , היא זו שמאפשרת את הבנת הפנג שואי. ההבנה שהכל קשור אחד לשני ומושפע אחד מהשני ושהאדם והטבע מחוברים ומקושרים, מאפשרת משיכה של פוטנציאל ואפשרויות טובות יותר וע"י יצירת סביבה הרמונית בין האדם לסביבתו מאפשרת חיים טובים יותר.

הפנג שואי נולד בסין מתוך כבוד והערצה לטבע. הסינים האמינו שאם הם יצליחו לחקות ולהעתיק את איזון כוחות הטבע לחייהם היומיומיים הם יזכו ביותר הרמוניה בתנאי חייהם ובאיכות חיים יותר טובה. כי פנג שואי, זה בעצם הטבע. כל מה שאנו רואים, מרגישים, מריחים, שומעים ולכל זה יש השפעה עלינו.

הסינים הקדומים האמינו שכוחות הטבע קובעים את גורלם. חקלאי באותם ימים האמין, שרוח עדינה וטובה תביא לו שפע של יבול, שגשוג ובריאות טובה, לעומת זאת רוח פרצים, סופות , שטפונות או בצורת נחשבו להרס, חוסר מזל ומחלות.

בסין של ימי הביניים, הפנג שואי נחשב לסוד. באותה תקופה אומני פנג שואי, שנקראו מאסטרים, היו נחלתם רק של המלכים והקיסרים ופריבליגיה לחברה העיליתה, אשר נועצו בהם בכל הקשור למציאת מיקום בניית הארמון, סידור הבית והסדרת הזרימה האנרגתית בו, המלצה לעיתוי למעברים או שינויים. עם המהפכה בסין, הקומוניסטים לא הרשו להתעסק במקצועות אלו והפכו אותם למקצועות אקדמיים ועל כן, משפחות שהתעסקו בפנג שואי כיום מוגדרים כארכיטקטים או ממשיכים להתעסק בתורה זו דרך האקדמיה. הפנג שואי נדד להונג קונג, מלזיה וטיוואן וגם הגיע למערב. הפנג שואי, הינו חלק בלתי נפרד מהמסורת של הרפואה הסינית. האקופנקטורה היתה הראשונה שפרצה למערב לפני כ- 100 שנה. בשנות ה- 60 הגיעו צמחי המרפא, שנות ה- 70 המדיטציות, תרגילי צ'י כמו טאי צי', ג'ודו וכד' ורק לפני כ- 20 שנה הגיעה התזונה הסינית, האסטרולוגיה הסינית ואיתה ה פנג שואי.

הפנג שואי עוסק בקשר האנרגתי בין האדם לסביבתו. פנג שואי זה בעצם רגישות למרחב. למעשה הפנג שואי מחכה את השינויים וההרמוניות בטבע ומכניס אותו לסביבה שבה אנו חיים ונמצאים, מתוך אמונה שאנו ניזונים מהרטטים והאנרגיות כל הזמן, מכל דבר שסובב אותנו - מהקול, מהצבעים שלהם תדר והשפעה עלינו, לטעם האוכל, אויר, חפצים, צמחים ועצים, אור – כל דבר שקיים. ומהקבלה נוספת הקיימת בינינו לבין הטבע, לדוגמא: כמות המים עפנ"י כדוה"א היא 70% כמו גם כמות המים בגופינו. כל שינוי ופעולה בטבע דורש אנרגיה כמו גם בגוף האדם. מתוך כל אלה, ניתן להסיק שאנו חלק בלתי נפרד וזהה לטבע, ומה שעובד בשבילו נכון גם בשבילינו. ודווקא ב- 121, עם כל פלאי הטכנולוגיה והדברים המלאכותיים הסובבים אותנו, זיהום האויר, קרינה אלקטרו מגנטית ואחרים.

המטרה בפנג שואי, היא לגרום לזרימה מאוזנת, הרמונית של הצ'י בבית, בעסק ובכל מקום שבו אנו נמצאים. אם נשווה זאת לאקופנקטורה, דיקור סיני, הרי שבדיקור סיני הנטורופת מזהה חסימות אנרגתיות במרדיאנים או זרימה לא מאוזנת של האנרגיה בגוף ומבצע שם דיקור, כנ"ל בבית, אומן הפנג שואי מזהה חוסר איזון בזרימה האנרגתית במרחב בו אנו חיים, המתבטא או בתקיעות הזרימה או בזרימה אגרסיבית, ומאזן אותה. צ'י נע בבית לעיתים הוא נתקע וגורם ל"נמק אנרגתי" (לדוגמא, פינות אפלות, נישות, מחסנים) מה שמתבטא בתחושת עייפות, מותשות, חוסר מוטיבציה, מאידך הצ'י יכול לנוע באגרסיביות במקומות מסויימים בבית (מסדרונות ארוכים וצרים, מדרגות) ולגרום לחוסר שקט, היפר אקטיביות, אי יכולת לנוח, עצבנות ועוד. האיזון נעשה ע"י הזרמת אנרגיה פנג (רוח) מצד אחד והחלת האנרגיה – שואי (מים) מצד שני. המטרה ליצור אנרגיה זורמת אך מוכלת.

בנוסף אומן הפנג שואי יודע לזהות את סוג הצ'י הנכנס מכל כיוון וכיצד הוא משפיע על בני הבית. בעיקרון, הצ'י נכנס הביתה דרך הפתחים שהם הדלתות והחלונות ומכאן שלמיקום הדלתות והחלונות בבית חשיבות רבה.

כמי שמאמין להשפעות זרימת הצ'י על חייו, מומלץ ייעץ עם יועץ פנג שואי כבר בשלבי תיכנון של בית חדש. יועץ הפנג שואי יידע להמליץ היכן למקם את הדלת, היכן למקם את חדרי השינה, הסלון המטבח ושאר חלקי הבית. כלאמר, יעוץ הפנג שואי יידע להמליץ על חלוקה, תיכנון ושימוש נכון של החלל.

גם למי שבנה וכבר גר בבית שלא לקראת שינוי, ניתן לייעץ ולערוך שינויים בבית, ע"י שימוש בצבעים, פריטים, אביזרים ותכנון הנוף בכדי להשפיע על זרימת הצ'י.

 עיתוי ואסטרולוגיה

 תחום נוסף בו מתעסק הפנג שואי הוא עיתוי ואסטרולוגיה.

אסטרולוגים מנתחים את מחזוריות הזמן. הם לומדים את תנועת ומיקום השמש, הכוכבים, הירח והפלנטות ומייחסים לכך את אופי האדם ואת האירועים והמאורעות בחייו. בהתבסס על מיקום גורמי השמיים בזמן נתון, האסטרולוגים יכולים לנתח ולתת לנו את מפת הגורל שלנו. בסין, אנשים הסתמכו על מפות האסטרולוגים בזיהוי זמנים ותקופות ממוזלות וחסרי מזל כולל זמן מתאים לחתימת חוזים, הקמת מבנה, זמן לצאת לטיולים, מבצעים צבאיים ונישואין. הבנת מחזוריות הזמן והשפעתה על חיינו נובעת לא רק מהשפעת הצ'י השמיימי עלינו בזמן נתון אלא מההבנה שכמו בטבע, לזמן ולעונה בה נשתול צמח או נעביר אותו, יש השפעה על קליטתו, השפעה על הצורה והדרך בה יתפתח. כך גם האדם, יש לו תקופות טובות לשינויים ומעברים ותקופות בהן עליו להוריד פרופיל.

הביטוי, משנה מקום משנה מזל קשור לכך רק שלאיזה כיוון ישתנה המזל לטוב או לרע יש קשר לעיתוי.

האסטרולוגיה נחשבת לאומנות מכיוון שהדברים נקבעים ע"י השערות. כשאסטרולוג נותן תחזית לגורל, המסקנות לא יכולות להיות מוכחות מדעית . האסטרולוגיה בנויה ודורשת את האמונה בהשפעות של כוחות הטבע עלינו והיא יכולה להסביר רק את הצפוי, כמובן שאנחנו כבני אדם, יש לנו את חופש הבחירה שיכול לעיתים לשנות אפשרויות אלו לטובה ולרעה.

נושא האסטרולוגיה חשוב לנו מכיוון, שחלק מהפנג שואי נגזר מהאסטרולוגיה, רק שפנג שואי מתעסק באסטרולוגיה של הבית וכיצד זה משפיע על האדם, כשנלקחים בחשבון מימד הזמן (צ'י שמיימי), האדמה (מזל) ומזל האדם.

לפרטים נוספים פנו לאתר של נטע כפרי:

http://www.netakafri.co.il

חזרה לכתבה גיל 40 לחץ כאן

 

לעמוד הראשי

 

 
 
 כל הזכויות שמורות למערכת "הקטר" 2005  
ניצה לוין  טלפקס : 03-9364272

המערכת אינה אחראית לתוכן המודעות הכתבות ולתצלומים והם  על אחריות המפרסם בלבד