לעמוד הראשי
 

הליך ההזדקנות והקשר לנוגדי החימצון

מאת : גילה ארזי

האם אפשר להאט את תהליך ההזדקנות?

יש הטוענים כי עלינו להתייחס לזקנה לא כאל "מצב טבעי ובלתי נמנע", אלא כאל "מחלה" שניתן ורצוי לטפל בה. עד כה, 120 שנה היא תוחלת החיים הארוכה ביותר הידועה למדע, אך היום כבר לא מדברים רק על תוחלת חיים, אלא מדגישים דווקא את איכותם.

תיאוריית הרדיקלים החופשיים

תיאוריה זו היא מהיותר מקובלות שבין התיאוריות לסיבת ההזדקנות, והיא מספקת הסבר לבסיס של מחלות ניווניות. התיאוריה גורסת כי רדיקלים חופשיים, שהן מולקולות לא יציבות שמחפשות כל הזמן להיצמד לכל מה שרק יתקלו בו, אם לא יתקלו בנוגד חימצון ש"יפרק אותם מנשקם", הרי שהם יתקפו את ממברנת התא, מולקולות שומן או רקמות. רדיקלים חופשיים נוצרים על ידי חמצן וכימיקלים אחרים. מחקרים מראים שקיים קשר בין מחלות ניווניות, כגון אלצהיימר, פרקינסון, טרשת עורקים ורמה נמוכה של נוגדני חימצון- אנטיאוקסידנטים.

האנטיאוקסידנטים- מונעי חימצון מגינים עלינו על ידי כך שהם כובלים את הרדיקלים החופשיים. צריכה טובה של אנטיאוקסידנטים- ויטמינים C, E,  ביתא- קרוטן, סלניום ועוד- מנטרלת את הרדיקלים החופשיים ומונעת נזק לרקמות ולתאים.

נא להכיר = הסורק הביופוטוני: זהו מכשיר המסוגל למדוד את רמת הקרטנואידים בעור, המהווים מדד, על פי המחקרים, לרמת נוגדי החימצון בכל הגוף. הבדיקה היא פשוטה, לא חודרנית, תוצאות מיידיות.

לדעתי, מומלץ לכל אחד להיבדק פעם בשנה כדי לדעת את מצב נוגדי החימצון בגופו ואם התזונה שלו טובה די הצורך.

במקרה של מחסור בנוגדי חימצון מומלץ לאכול יותר פירות וירקות (לפחות 9 מנות), ולקחת תוסף תזונה שמכיל מגוון רחב של נוגדי חימצון + מינרלים.

לפרטים ותיאום בדיקה בסורק - לפנות לגילה ארזי 5492393

 

 

(למעלה)

לעמוד הראשי

 כל הזכויות שמורות למערכת "הקטר" 2005  
ניצה לוין  טלפקס : 03-9364272

המערכת אינה אחראית לתוכן המודעות הכתבות ולתצלומים והם  על אחריות המפרסם בלבד