לעמוד הראשי
 

ברידג'

מאת: אנג'י כהן

תמיד חשבתי שמשחקי קלפים הם לא בשבילי וזלזלתי באנשים שמשחקים ברידג'.

כשהתחלתי לחשוב על פרישה לגמלאות, שקלתי כל מיני אפשרויות תעסוקה אלטרנטיביות וחברה שיכנעה אותי לנסות בכל זאת ללמוד ברידג'.

מהשיעורים הראשונים הבנתי, שברידג' זה לא סתם משחק קלפים, שלא סתם סומכים על המזל, אלא צריך המון לימוד, השקעה, לוגיקה, ריכוז וזיכרון.

 

קצת היסטוריה

משערים שמוצאו של הברידג' במאה - 19, בטורקיה שבמזרח התיכון, ממה שמכונה " קונטרקת ברידג' " ונהיה פופולרי אחרי שיפוצים וחידושים שנעשו ב- 1925 על ידי   H.Vanderbilt   ו-   E.Culbertson

המשחק עובר עד היום שינויים ועדכונים מתמידים, מה שמחייב גם שחקנים ותיקים להיות תמיד ערים לשינויים וחידושים ולהתעדכן כל הזמן.

 

במשחק משתתפים 4 אנשים, מחולקים לשני זוגות יריבים, היושבים זה מול זה. כל שחקן מקבל 13 קלפים.

המשחק מחולק לשני שלבים:

שלב ההכרזה שבו, בשפה האופיינית למשחק, מגיעים להכרזה על "חוזה" מסוים, שאותו מתחייבים לבצע בשלב השני. אם הזוג שהגיע לחוזה הגבוה ביותר, יבצע אותו בשלב השני של המשחק , יקבל נקודות לטובתו; אם יפסיד, היריב יקבל את הנקודות. שיתוף הפעולה ושפה משותפת בין בני הזוג חשובים ביותר לביצוע החוזה.

 

ברידג' הינו משחק מאוד חברותי והוא עוזר לפתח מיומנויות חברתייות. כמו כן, הוא מעודד עבודת צוות ומפתח את פעילות המוח. משחק כמו ברידג', שחמט או נגינה בכלי נגינה מנמיכים את הסיכון לחלות במחלת אלצהיימר או ללקות בסוגים אחרים של   Dementia.

זהו משחק שניתן לשחק בכל גיל.

לא נוכל תמיד לגלוש בסקי או לשחק טניס, אבל ברידג' - עד הסוף.

ברידג' מושך שחקנים מכל השכבות החברתיות: רווקים צעירים, גמלאים עם פנסיה מצומצמת, מיליונרים כמו ביל גייטס וכוכבי ספורט כמו   Martina Navratilova, פיזיקאים, מוזיקאים,שרברבים, רופאים ומורים. המשחק מספק הזדמנות לפגוש חברים חדשים, להתחבר לחברים ותיקים ולבלות ביחד בנעימים.

 
 
 כל הזכויות שמורות למערכת "הקטר" 2005  
ניצה לוין  טלפקס : 03-9364272

המערכת אינה אחראית לתוכן המודעות הכתבות ולתצלומים והם  על אחריות המפרסם בלבד