לעמוד הראשי
 

 פנג שואי

למאמר - מה בין בית המקדש לפנג שואי? גלגלו מטה

קורס למתקדמים - כוכבים מעופפים

בהנחיית נטע כפרי - מוסמכת ובכירה לפנג שואי

 

"כוכבים מעופפים" - נוסחה מתקדמת לזיהוי הפוטנציאל האנרגטי של  בבית.

 

לנוסחה הבודקת את השפעת האנרגיות הסביבתיות על חיינו קוראים בפנג שואי "כוכבים מעופפים", כוכבים אלו מייצגים סוגי צ'י שונים ו"מעופפים" מכיוון שהם משנים את מקומם והשפעתם עם המחזוריות בזמן.

נוסחה זו למעשה הינה המפה האסטרולוגית של הבית עצמו ובודקת כיצד הבית ובני הבית מושפעים מהאנרגיות עפ"י מימד המקום והזמן.

בקורס נכיר את תכונות הכוכבים, עפ"י "24 הרים", את השפעת השילובים ביניהם, כיצד לעצב ולתכנן את הבית עפ"י הכיוונים מהם הם מגיעים. מתי וכיצד לחזקםאת השפעתם ומתי וכיצד להפחית את השפעתם.

הקורס כולל חומר תיאורטי ופרקטיקה.

 

10 מפגשים בני 4.5 שעות. 

 

עלות הקורס 2,700 ש"ח

 

לפרטים והרשמה ניתן ליצור עימי קשר בטלפונים: 050-7849111, 04-6306016

 

על המנחה:

נטע כפרי, בעלת תואר ראשון במדעים מדוייקים של אוניברסיטת תל אביב, יועצת ואומנית פנג שואי מוסמכת ובכירה לפנג שואי, מזה כשמונה שנים.  השכלה בפנג שואי של המורים המובילים בתחום כמו מאסטר רוג'ר גרין מאסטר ריימונד לו ומאסטר ג'וזף יו. עם ניסיון רב של עבודה בשטח. 

בין העבודות: קורסים, ייעוצים לבתים פרטיים, שיפוצים, תיכנון ועיצוב מבנים חדשים, ליווי וייעוץ למלון בפראג ולמשרדים עיסקיים.

מטפלת מוסמכת בפרחי באך.

___________________________________

מה בין בית המקדש לפנג שואי?

מאת : נטע כפרי

 במסעם של בני ישראל במדבר, החניות והעצירות בדרך היו על פי סימנים ברורים מהשמים. הסימנים אשר קיבלו היו קשורים לענן. כאשר ענן כיסה את המשכן הם חנו וכאשר הענן עלה הם המשיכו בדרכם, ככתוב: "וביום הקים את המשכן כסה הענן את המשכן לאהל העדות ובערב יהיה על המשכן כמראה אש עד בוקר. על פי ה' יסעו ועל פי ה' יחנו".

מה משמעותן של עליית הענן ושל ירידתו? מה הקשר בין ענן ומשכן? ואיך כל זה מתקשר לחיינו היומיומיים?

 עלייתו וירידתו של הענן מסמלות את דרך פעולתו של היקום. היקום נתפס כסדרה אינסופית של כוחות מנוגדים המשלימים זה את זה, סדרת כוחות של יצירה והרס היוצרים את השלמות. בפנג שואי אנו קוראים להם היין והיאנג. היין והיאנג זוהי נקודת המבט של הסינים על איזון בטבע ועל השינויים הקבועים המתרחשים בו. ההנחה המרכזית של תיאוריה זו היא שכל הדברים והאירועים הם תוצר של שני אלמנטים, כוחות או עקרונות, אשר גם קשורים זה בזה וגם נפרדים זה מזה, האחד לא יכול להתקיים ללא השני.

בדיוק כמו בטבע - כך גם בחיים.

גם בחיים אנו חווים תקופות של עליות וירידות הקשורות לאירועים שונים, לעיתוי, לאמצעים העומדים לרשותנו ועוד.

ומה על המשכן?

בתורה כתוב: "ועשו לי משכן ושכנתי בתוכם". מדוע כתוב "ושכנתי בתוכם" ולא "ושכנתי בתוכו", הרי המקדש הוא יחיד ו"בתוכם" לשון רבים? הכוונה היא שעל כל אחד ואחד לבנות ולהכין לעצמו מקדש פרטי ואישי. המקדש הפרטי הוא המקום שבו מרוכזים שאיפותינו ורצונותינו לחיים באמצעות סימבולים, צבעים, פרטים וחפצים שונים. מטרת בנייתו של בית המקדש השני, מלכתחילה, לא היתה לשמש כמקום תפילה אלא לשמש כמשכן לארון ה' כסמל הברית בין העם לאלוהיו. כלומר הארון שימש כסימבול לקשר בין העם לאלוהים שלו. כך הפרטים, החפצים והצבעים במקדש הפרטי והאישי צריכים לשמש סימבול לקשר של כל אחד ואחד עם עצמו, רצונו ושאיפותיו. ומה הקשר בין עלייתו וירידתו של הענן על המשכן לחיינו היומיומיים? כפי שכבר אמרנו, חיינו מתנהלים כעלייה וירידה. במצב של עלייה, הולך לנו טוב בחיים, אנו מתקדמים לכיוון החיובי, מתפתחים, מחשבותינו בהירות וצלולות, קבלת ההחלטות מתבצעות ממקום של סיפוק, מימוש, שמחה ואהבה. יש לנו ביטחון ותחושת שלווה בדרך שבה בחרנו ללכת. במצב של ירידה, יש צל על חלקים מסוימים וחשובים של העצמי, אנו פועלים מתוך חוסר ביטחון, מתוך פחד וייאוש, מאפיינים המסתירים לנו מהו הרצון האמיתי שלנו, מסתירים מפנינו את הדרך, לא מאפשרים שלווה ואנו מוצאים עצמנו בלחץ, עצבנות וחוסר סבלנות. החיים, כמו היקום, בנויים מעליות וירידות, ממשברים והצלחות, מגאות ושפל, מחושך ואור, מיום ולילה. כשמסתכלים על הטבע קל לראות ולהבין איך האחד לא יכול להתקיים בלי השני, איך מתאפשר היום רק אם יש לילה, את החשיבות של ארבע העונות למחזור שלם של שנה גם אם פעם קר ופעם חם. בחיים, יותר קשה לנו לקבל את המשברים, את התקופות הקשות, אך חשוב להבין שהם נחוצים לעצם צמיחתנו, להתפתחותנו, להבנתנו את עצמנו ואת החיים ולהוליך ולהוביל אותנו לדרך האור והאמת שלנו.

כמו הענן שירד על המשכן וסימן לעם ישראל זמן חנייה, כך התקופות המוצלות והחשוכות בחיינו מסמלות לנו זמן של, השהיה זמן של מנוחה, זמן של הפקת לקחים, של חשבון נפש, הורדת פרופיל, זמן לאמונה וקבלה. וכשהענן עולה מעלה זה הזמן לנוע, להתקדם, לבנות, להשקיע ולהתפתח. לשתי תקופות אלו ייעודים שונים אך משלימים - את זאת עלינו לזכור וללמוד לקבל את שניהם באהבה והבנה.

כדינמיות של החיים הדינמיות של מקדשנו הפרטי. בתקופה בה הענן למעלה, בתקופת העלייה, נשים את הסימבולים המזכירים ומראים לנו את שאיפותינו, רצונותינו, וזה גם המקום להודות על מה שיש לנו, סימבולים שכיוון תנועתם פריצה והתפתחות. בזמן של חשיכה, עם ירידת הענן ישתנו הסימבולים ויהיו כאלו שיזכירו לנו מי אנחנו, סימבולים שיעזרו לנו לקבל תקופה זו, סימבולים שיעזרו לנו להבין את סיבתה ואת שעלינו ללמוד ממנה, יזכירו לנו שאל לנו להתנגד לתקופה זו אלא לקבלה, סימבולים שיחזקו בנו את האמונה, כאלו שיזכירו לנו לקחת אחריות על מה שאנו עוברים ולא לפזר האשמות וביקורת. סימבולים שיאפשרו הקשבה והתבוננות פנימה. סימבולים שכיוון תנועתם פנימה, התכנסות. היכולת להכיר ולקבל תקופה זו ולשמור על אמונה, מאפשרת את לעבור אותה ביתר קלות. גם ההבנה שזמן זה אינו מקרי עבורנו, אלא חלק ממה שעלינו ללמוד ולהבין בחיים מאפשר מאוחר יותר סיפוק ומימוש, הרבה יותר שמחה, אהבה ושלווה שלא הכרנו קודם לכן.

מה לכל זה ולפנג שואי?

מתוך ההבנה שפנג שואי הינה תפיסה המדברת על השפעת הסביבה על חיינו האישיים, הרי שביתנו הוא משכננו ומקדשנו. על כן יש חשיבות שביתנו יעוצב נכון והולם לצרכים שלנו. עיצוב נכון כולל מיקומים נכונים של הדלתות והחלונות, חלוקה נכונה של בני הבית בחדרי השינה, מיקומים נכונים לרהיטים וצורת סידורם, שימוש נכון בצבעים ופריטים אך בנוסף ולא פחות חשוב, פינה אישית לנו, שתהווה את המקדש הפרטי שלנו. גם בתוך בית המקדש, עמד ארון ה', שהיווה סימבול ומקדש בתוך המשכן.פינה זו יכולה להיות קיר, מדף, שידה ,שולחן או תמונה שבו יעמדו ויוצגו עבורנו בלבד, אותם חפצים המשמשים כתזכורת לדברים שלהם אנו זקוקים בתקופה זו של חיינו. עצם חיפוש הפריט הנכון מאפשר זמן מחשבה למצבנו, להקשבה, להתבוננות פנימית וראיית עצמנו באופן ברור יותר. ואילו עצם הנחת הפריט ויצירת המקדש מדגישה את כוונתנו ורצוננו להמשיך ולהתפתח, להמשיך ולהתמודד עם כל מצב ותקופה הבאים עלינו לטובה. אם נשים לב, במהלך היום אנו אומרים המון דברים, לא לכולם אנו מתכוונים והרבה מהם הם "כותרות" ואמירות שאנו זורקים לאוויר ללא כוונה. יצירת המקדש הפרטי, יוצרת כוונה וכשהכוונה מוצהרת היא מתממשת.

מניסיוני שיש לי כמטפלת בפרחי באך וכיועצת פנג שואי בבתים רבים ובמפגשים עם אנשים רבים , אני מוצאת שלרוב האנשים מאוד קל לעשות את השינויים הפיזיים והחיצוניים, כמו שינוי רהיטים, שינוי מיקומים, חידוש צבע, רכישות של סימבולים שונים וכדומה. אך קשה להם עם יצירת המקדש, מכיוון שזה דורש התבוננות עמוקה, התמודדות ואחריות למצבים השונים. הניסיון גם מראה שאלה אשר כן הקימו את המקדש ולא ויתרו לעצמם, הצליחו להביא לעצמם התקדמות והצלחה מהירים יותר, סיפוק ומימוש.

אל תחששו "לחנות" כשהענן יורד - זה תמיד לטובה.

לפרטים נוספים פנו לאתר של נטע כפרי:

http://www.netakafri.co.il

 

 

 

 
 
 כל הזכויות שמורות למערכת "הקטר" 2005  
ניצה לוין  טלפקס : 03-9364272

המערכת אינה אחראית לתוכן המודעות הכתבות ולתצלומים והם  על אחריות המפרסם בלבד