לעמוד הראשי
 

בס"ד

 דיור מוגן – להזדקן בכיף

כתבה : ברוריה רוזנפלד

המעבר למעון לקשישים הוא נושא מורכב, שמלווה במטענים רגשיים בדרך כלל. בקרב רוב האוכלוסייה עצם המונח "מעונות לקשישים" כבר מעורר מחשבה על זקנה, הידרדרות והתנכרות מוסדית. אך בניגוד לתפיסה כללית זו, המעוגנת בדעות קדומות, קיים מגוון של גופים ומוסדות מצוינים המיועדים למגורים לקשישים. חלקם מעניקים לדייריהם עצמאות מרבית, אחרים מפקחים על חיי הדיירים, ובכולם ניתן ליהנות מאיכות חיים גבוהה.

בדיור המוגן הדיירים גרים במבנה משותף ולכל דייר או זוג יש דירה משלו. הנהלת המוסד דואגת לניהול , לתכנון הסביבתי, לשירותים משותפים , כמו ביטחון, ניקיון, צורכי תרבות, תחזוקה וכדומה. כמו כן היא מספקת במקום גם שירותים רפואיים.

לדייר יש כמעט חופש מוחלט בעיצוב ובניהול דירתו.

הדיירים למעשה עצמאיים בכול ויש גם כאלה היוצאים יומיום לעבודתם מחוץ לבית.

הכניסה למגורים כאלו מחייבת הוצאות לא מבוטלות, מדובר למעשה בקניית דירה בתשלומים חודשיים בתמורה לשירותים השונים.

כדי להכיר את החיים בדיור המוגן יצאתי למפגש עם שני בוגרים (בני 80 ומעלה) צבי ושמואל החיים בבית השייך לעמותת "רעות" בצפון תל אביב.

צבי מספר:"לאחר שאשתי נפטרה החלטתי ללכת לבדוק את האופציה של מעבר מגורים לבית אבות, ומצאתי פה את סגנון החיים המתאים לי".

הדירה כוללת מטבחון+שירותים+חדר גדול המשמש לחדר שינה ולסלון גם יחד.

תמורת דירה זו יש להפקיד כ 60,000-70,000 דולר.לאחר חמש שנים של מגורים נשחק כל סכום הפיקדון, ונוסף לכך קיימים תשלומים חודשיים של עד 4,000 שקל.

לבית אבות זה מתקבלים רק אנשים עצמאיים, אולם קיימת מחלקה סיעודית לאלה מבין תושבי הבית הנהפכים לסיעודיים במשך השהות במקום.

ביקרתי בדירותיהם של צבי ושמואל ומצאתי שלכל דייר דירה קטנה משלו, המעוצבת בטוב טעם, כל אחד לפי סגנון חייו ולפי העדפותיו. הדירה נקייה ומתוחזקת היטב.

כל דיירי הבית הם אנשים דתיים והמקום מנוהל באווירה דתית.

סדר היום הוא עמוס ומלא תוכן. התפילה מתקיימת כל בוקר בשעה 7:00 ובמשך היום יש הרצאות ושיעורים רבים ומוגשת ארוחת צהריים עשירה.

צבי מספר: "כשעברתי ל"בית שלום" המשכתי לעבוד בת"א כמנהל חשבונות, הלכתי לעבודה מספר פעמים בשבוע, אולם כיום הגעתי למסקנה שאני מפסיד את הפעילות התרבותית במקום והפסקתי לעבוד. כיום אני נהנה מההרצאות ומהשיעורים במקום. כמו כן אני משתתף בשיעורי תורה המתקיימים בבית הכנסת הסמוך, השיעורים מועברים ברמה גבוהה ומאוד מהנים".

את ארוחות הערב והבוקר הדיירים אוכלים בצורה עצמאית בבתיהם המצוידים במכשירי החשמל הנדרשים. עובדה זו גורמת להם להרגשת עצמאות, חוסר תלות ואפשרות להיות ניידים בשעות הערב.

צבי מספר: "שמואל ואני נסענו אתמול לחולון לראות הצגה ביידיש. שם פגשתי חברים מעיר מגורי הקודמים. נהנינו מאוד מההצגה וגם מהמפגש עם החברים".

שמואל וצבי הם שניהם אלמנים שבחרו לגור בצורה עצמאית בבית מוגן והמפגש ביניהם יצר חברות כנה ואמיתית.

בתו של צבי מספרת: " אנו מתייחסים לשמואל כמו לבן משפחה. כל פעם שאבא שלי מגיע אלינו לשבת גם שמואל מצטרף אליו".

צבי ושמואל אוהבים מאוד לצאת לטיולים בארץ וגם בחו"ל. בשנה שעברה הם הצטרפו לטיול מאורגן להודו. חזרו מלאי חוויות ועמוסים בתצלומים, וכעת הם מתכננים את יעד הטיול הבא.

השניים נהנים מאוד לגור בתל אביב , קרוב לים ולכל מרכזי התרבות המעניינים. כמו כן הם נהנים מהשגחה צמודה ומיחס אישי ודואג מצד עובדי הבית .

 ידוע שהגורם המרכזי בפסיכולוגיה המביא אושר ושלווה לאדם הוא החברה והמשפחה.

צבי בחר להזדקן בדיור המוגן בגלל אופיו העצמאי, הוא לא רוצה להיות נטל למשפחתו למרות שיש לו שלושה ילדים אוהבים ומסורים ונכדים המבקרים אותו לעתים קרובות.

הבוגרים שבחרו לגור בדיור המוגן מנסים לשלב בין שני העולמות ,חברה ומשפחה, וליהנות משניהם.

קיים אתר באינטרנט לבחירת מקום מגורים לאוכלוסייה הבוגרת וכתובתו: http://www.sixtyplus.com/portal

 

 

 
 
 כל הזכויות שמורות למערכת "הקטר" 2005  
ניצה לוין  טלפקס : 03-9364272

המערכת אינה אחראית לתוכן המודעות הכתבות והתצלומים והם על אחריות המפרסם בלבד