לעמוד הראשי

 

12 שאלות נבחרות שתישאלו בעת ריאיון עבודה

 

מאת: יובל בן בסט – גרפולוג

 בוגר מכון נפתלי, אקדמאי בעל תואר שני בייעוץ ארגוני

 

שתים עשרה מי יודע ?

 

ספר/י על הניסיון התעסוקתי שלך !

תשובה אפשרית :

"שמי עינב נתן, אני בת 28, נשואה גרה בדימונה, בעלת תואר ראשון. בשנתיים האחרונות עבדתי בקווי זהב כמנהלת שירות לקוחות, לפני שהגעתי לקווי זהב עבדתי בחברת ידיעות אחרונות כאחראית משמרת".

ועכשיו באפשרותך לרשום את התשובה, תשובה זאת תעבור לחברה אם תרצה/י, לכן אני ממליץ להעתיק את התשובה למסמך בוורד ולפני הריאיון לחזור ולשנן אותה, יש להקדיש דקה או שתיים למחשבה.

 

*

הסבר/י מה עשית בתפקיד האחרון שלך?

תשובה אפשרית :

בשאלה זאת מצד אחד יש לתת דגש על הצדדים המקצועיים בתפקיד האחרון, לתאר את התפקיד כדבר חיובי שנלמד ממנו ומצד שני צריך לקשר עם התפקיד המיועד, כך שאם התפקיד החדש הוא בתחום מכירות : "התקופה שבה עבדתי כאיש שיווק נתנה לי המון, יכולתי לנצל את היכולת שלי להכיר אנשים כדי לקדם את המוצר, למדתי המון ואף קיבלתי עובד מצטיין ממנהל החברה."

 

*

מה אהבת בתפקיד האחרון שלך ?

תשובה אפשרית :

יש לחשוב פה באופן עסקי ולכן תיאור תחושות או אווירה פחות רלוונטי. זכור/י, המטרה היא לקדם את עצמך לתפקיד, לכן אם התפקיד הוא לראש צוות : " אהבתי את האחריות שבתפקיד, את היכולת להוביל ולנהל את הצוות שלי עד שהמטרה הושגה."

 

*

שאלה הפוכה : מה לא אהבת בתפקיד האחרון שלך?

תשובה אפשרית :

המראיין/ת לא פסיכולוג/ית ורצוי לא לשתף אותו בחוויה כואבת. המטרה שלך להיות ממוקד/ת ולא לנדב יותר מדי פרטים , לכן ניתן לומר כל דבר שההשפעה שלו על התפקיד שאת/ה מעוניין בה, הוא זניח. אם את/ה מעוניין להיות גרפיקאי/ת ניתן להגיד: "אהבתי לעזור ולתת שירות, אבל פחות התחברתי לתחום המכירתי ."

 

*

למה עזבת את מקום עבודתך ?

תשובה אפשרית:

עזיבת עבודה היא דבר מקובל, אדם עוזב את עבודתו מהרבה סיבות, רצון בשכר גבוהה, קידום, שינוי כיוון וכדומה.

המראיין/ת רוצה לדעת למה החלטת לעזוב. רצוי לא להכניס מעורבות רגשית כמו " לא הסתדרתי עם הצוות או עם הבוס", במקום זה יש להיות פרקטי/ת: "הייתה לי הזדמנות לעבור לחברה יותר גדולה שבה הסיכוי להתקדם גדול יותר ", או: "עברתי מקום מגורים ונאלצתי לחפש עבודה חדשה" , כל מה שקשור לעלייה בשכר, קידום, שינוי מקצועי הוא דבר מקובל.

זכור המראיין/ת לא פסיכולוג/ית !!!

 

*

מה עושה אותך מתאים לתפקיד?

תשובה אפשרית :

זאת שאלה מאתגרת וכך צריך לראות אותה, יש שני חלקים לתשובה, האחת ניסיון העבר, השנייה המוטיווציה לתפקיד. יש להסביר כיצד הניסיון שרכשת יעזור לך להתאים לתפקיד, יש לענות בהחלטיות עם "ברק בעיניים" ולשדר מוטיווציה : את/ה הכי מתאים לתפקיד! זכרו – לכל אחד יש יתרון יחסי על פני כל מועמד אחר !!!

 

*

 

שאלה שמוצגית בווריאציות אחדות : תן/י 3 תכונות חיוביות שלך, או  ספר/י על התכונות החיוביות שלך.

תשובה אפשרית :

הדבר החשוב ביותר הוא לתת תכונות שמתאימות לתפקיד המוצע. אם התפקיד המוצע הוא בתחום משאבי אנוש, יש להדגיש תכונות, כמו יוזמה, יכולת הדרכה, אמפתיה. מומלץ להכיר את התפקיד המוצע, לשאול עליו ולגבש את התכונות הרלוונטיות., אם יש אפשרות לדעת מי החברה המעסיקה אפשר להפעיל את החוש הבלשי,

לנסות למצוא מישהו מוכר שיכול לתת אינפורמציה על התפקיד ועל "האופי" של המחלקה.

 

*

 

שאלה שמוצגית בווריאציות אחדות: תן/י 3 תכונות שליליות שלך, או  ספר על התכונות החיוביות שלך.

תשובה אפשרית :

הפתרון הוא לענות בביטחון תשובות שלא קשורות דווקא לתפקיד המוצע, למשל עקשנות, פרפקציוניזם, עודף מוטיווציה, וכדומה.

*

 

שאלה שמוצגית בווריאציות אחדות: איפה את/ה רוצה להיות בעוד שנתיים שלוש? או : מה השאיפות לעתיד שלך?

תשובה אפשרית :

הדבר החשוב ביותר להתאים את השאיפות לתפקיד הרלוונטי ובצורה ריאלית. אם את/ה הולכים לתפקיד של איש/ת מכירות ואת/ה אחרי צבא ניתן לומר שהשאיפה : "להיות ראש צוות או מנהל מכירות אזורי." אבל אם מדובר באדם שהוא כבר עוסק עשר שנים בעריכת דין, אז האמירה "השאיפה היא להיות שותף בחברה", היא בהחלט לגיטימית.

רגע, זהירות !!! לא תמיד ניתן לדעת האם החברה מעודדת קידום. אם יש בידך אינפורמציה בנושא של קידום, נהג על פיה.

 

*

מה ציפיות השכר שלך?

תשובה אפשרית :

בשלב הראשון יש לדעת מהו השכר הממוצע במשק לתפקיד. באופן כללי רצוי להשאיר את הסוגיה הזאת לריאיון המסכם ( אם וכאשר תוזמן/י שוב).

ניתן לומר: "זה מאוד תלוי אם מדובר במשכורת על פי שעה, גלובלית, כמות השעות שצריך לתת", רק אם המראיין ממש מתעקש, יש לכלול בתשובה את המשכורת הממוצעות, ולהוסיף כ– 15%-25% יותר, בשלב שבו יתקיים משא ומתן על תנאי השכר.

 

*

מה המפקד בצבא/ הבוס שלך לשעבר אומרים עלייך?

תשובה אפשרית :

קודם כול, צריך באמת לשאול את עצמנו מה המפקד או הבוס/ית היה אומרים עלי לו התקשרו אליהם. הרבה פעמים אנחנו אפילו לא שואלים אותם ולא תמיד אנו באמת יודעים. יש לחשוב על התפקיד שבו עבדתם ולהתאים את התשובה לתפקיד שעכשיו אתם מעוניינים בו. אם התפקיד דורש עצמאות, התשובה היא : "הבוס שלי היה אומר שאני עובד באופן עצמאי", או "הבוס שלי היה אומר שאני לוקח/ת יוזמה."

*

 

מה את/ה יודע על החברה שלנו?

תשובה אפשרית :

חשוב מאוד לפתוח מנוע חיפוש לפני הריאיון, ולראות מה המבנה הכללי של החברה ומי האנשים שם, זה הזמן להרשים שעשית שיעורי בית.

 

*

 

לקבלת פרטים נוספים:  www.graphjob.com

טלפון נייד:   050-5711160

 

 

 
 
 

לפרטים נוספים לחץ כאן

 

 
 כל הזכויות שמורות למערכת "הקטר" 2005  
ניצה לוין  טלפקס : 03-9364272

המערכת אינה אחראית לתוכן המודעות, הכתבות, המאמרים, היצירות והתצלומים המתפרסמים בירחון (באתר) זה והם על אחריות במפרסם בלבד.