לעמוד הראשי
 
 

מבואת הכניסה

מאת : נטע כפרי

היכולת שלנו ליצור מבואת כניסה ראויה ולארגן אותה עבורנו, קשורה לאנרגיה מסוימת הקרויה צ'י.

הצ'י זוהי האנרגיה שנותנת לנו את כוח החיים, היא זו שמגדירה את האווירה השונה מבית לבית ולפעמים בתוך הבית, גם בין חדר לחדר. באופן כללי ולצורך הבנה, נגדיר שהצ'י נכנס דרך הדלת, מסתובב בחלל ויוצא דרך החלון. בדרך הוא נתקל וניפגש ברהיטים השונים העשויים חומרים, צורות ומירקמים שונים, וכן בצבעים ובכל חפץ שקיים, ויוצר מעין אינטרקציה בעלת ייחודית משלה וקשר למקום. כך נוצרת האווירה שיכולה להיות טובה, נעימה והרמונית, או לא נעימה. הצ'י יכול להיות טוב וחיובי ויכול להיות תומך פחות.

המקום הראשון שאליו אנו נכנסים בהגיענו לבית הוא מבואת הכניסה. מבואת הכניסה מחולקת לשניים: לפני הדלת – מבחוץ, ואחרי הדלת – מבפנים.

הדלת נקראת "פה הצ'י" , המקום שממנו נכנס הצ'י לראשונה הביתה. הצ'י שנכנס הביתה מושפע מהסביבה החיצונית, מהחפצים , מהצבעים, מצורות הבניינים ומהטבע. אם מחוץ לבית יש אנטנות, הרבה צורות ופינות חדות המופנות לדלת, כביש ראשי, הזנחה, צמחים ששכחנו להשקות, אזי הצ'י שנכנס הביתה יהיה צ'י שלילי ואגרסיבי ונקודת הפתיחה תהיה לא טובה. לשם כך עלינו לשמור על מבואת כניסה מטופחת, נעימה ומזמינה. ניתן לתלות בכניסה מוביילים ושבשבות, שמערבלות את הצ'י לפני שהוא נכנס ועל ידי כך משנות את התדר שלו. מוביילים אלו יכולים לפעול באמצעות תנועה, צליל או תנועה וצליל. פעמוני הרוח עשויים מחומרים שונים ולכל אחד מהם יש השפעה שונה. החומר המומלץ תלוי בכיוון הדלת ובאנרגיה הספציפית של אותו אזור. כמו כן, ניתן לשים בכניסה חמסות נגד עין רע וצמחייה מטופחת.

ניתן לצבוע את דלת הכניסה בצבע שאנחנו אוהבים ועושה לנו טוב, או שהצבע יכול להגדיר משהו שאנו רוצים לזמן. לדוגמה: תכלת וירוק מקרינים שלווה ורוגע, אך מכניסים גם אנרגיה של צמיחה, התפתחות. אדום מפעיל מאוד ובולט ומחצין את הבית שלנו, ייתכן שטוב לעסק ואולי קצת פחות לבית, וכן הלאה.

בתוך הבית, עלינו לשמור על כניסת מבואה מסודרת, מכיוון שזה מה שהצ'י פוגש לראשונה, ומכאן הלאה הוא ממשיך איתו לתוך הבית. על כן, אם הכניסה מבולגנת, נעליים זרוקות, עיתונים, שקיות של פח אשפה שלא פונו מהבית, הצ'י פוגש את הלכלוך הזה, ההזנחה והבלגן ומכניס אנרגיה זו הביתה . כך קורה שניתן למצוא בית עם חוסר שקט, חוסר ריכוז, התפזרות, התנהלות מפוזרת בשאר חלקי הבית במקביל למבואה המבולגנת.

חשוב כאמור, שמבואת הכניסה תהיה מקום מזמין, מסודר, שיהיו שם החפצים, התמונות והצבעים שעושים טוב לכל בני הבית, שמשקפים את הרצונות של בני הבית.

לדוגמה: אם אנו רוצים לזמן הביתה שמחה וחיוך, התרוממות רוח, נכון להשתמש שם בצבעים חמים, כמו כתומים, אדומים, צהובים. בצבעים ניתן להשתמש על הקיר או בפריטים ובריהוט. תמונות צבעוניות, פרחים, עציצים – כל דבר שעושה טוב ומשמח את הנשמה וגורם לחייך עם הכניסה הביתה.

אם רוצים להכניס אנרגיה של אהבה, אפשר להכניס פריטים אדומים, ורודים, סגולים, כתומים. לשים זוג נרות, אפשר להשתמש בקריסטל רווז קוורץ, תמונות שמשקפות אהבה…

להכנסת אנרגיה רגועה ושלווה נשתמש בצבעונית של תכלת, ירוקים, טורקיז; ניתן להדליק נר, ניתן להדליק מבער שמנים וליצור הבדל בין הריח של החוץ לבין הריח של הכניסה לבית, ריח טוב ונעים מרומם את הנפש…

 לא כדאי שבמבואה יהיו צבעים קודרים, לא תמונות שמשקפות בדידות ועצב. שלא יהיו דברים שלא אוהבים, כמו מתנות שקיבלנו ואנחנו לא אוהבים, אבל לא נעים לנו. בפנג שואי לא שמים בבית דברים שלא אוהבים בכלל ובמבואת הכניסה בפרט.

חשוב שנזכור שזה לא רק מה שהצ'י פוגש כשהוא נכנס, אלא גם מה שאנחנו פוגשים ורואים כשאנחנו נכנסים הביתה, והמבואה יכולה בעצם לשמש כטרום מעבר בין האנרגיה שבחוץ לאנרגיה שבבית. על כן תמונות, ריחות, חפצים שעושים טוב לנשמה עושים טוב לבית כולו.

מראות בכניסה – בגלל שהמראה משקפת ומכפילה, אם ניתלה אותה מול דלת הכניסה, היא למעשה תכניס הביתה כל מה שמעבר לדלת, בכל פעם שהדלת נפתחת. לרוב אנחנו לא רוצים להכניס הביתה את החוץ, כי יש שם כבישים, רעשים, לפעמים לא כל כך מטופח, ועל כן נימנע מלתלות מראה מול הדלת. את המראה נעדיף לתלות לצד הדלת.

לפרטים נוספים פנו לאתר של נטע כפרי:

http://www.netakafri.co.il

 

 

 

 

 
 
 כל הזכויות שמורות למערכת "הקטר" 2005  
ניצה לוין  טלפקס : 03-9364272

המערכת אינה אחראית לתוכן המודעות הכתבות ולתצלומים והם  על אחריות המפרסם בלבד